Postup přípravy receptu Rýžový dort se šlehačkou:
Dáme vařit rýži v mléce, vaříme velice mírně dokud není rýže měkká. Dáme vychladnout.
Mezitím si z uvadených surovin vypracujeme těsto a uložíme ho do chladu minimálně na 30 minut.
Z těsta vyválíme placku, dáme do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 26 cm. Propícháme vidličkou a předpečeme na 180 stupnů asi 15 minut.
Do vychladlé rýže zamícháme cukr, žloutky, citrónovou kůru a šťávu, šlehačku a bílky.
Pak naplníme předpečený korpus rýžovou hmotou a pečeme zvolna při 180 stupních asi 40 minut. Když začne dort na vrchu hnědnout, přikryjeme pergamenovým papírem.
Než začneme dort krájet, necháme úplně vychladnout.