250 g rýže
| 250 g drůbků
| 50 g másla
| 3 vejce
| 50 g tvrdého sýra
| 3/4 l vývaru
| kari
| máslo a strouhanka do zapékací formy
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Rýžový nákyp s drůbky:
Přebranou spařenou rýži necháme odkapat, zalijeme ji vývarem a vaříme asi 30 minut. Drůbky mezitím nadrobno nasekáme. Pak k vychladlé rýžové kaši přidáme máslo utřené se žloutky a nasekané maso. Směs okořeníme, osolíme a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Hmotu dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy. Pečeme asi 20-30 minut ve středně teplé troubě. Hotový nákyp sypeme strouhaným sýrem.
Fotky receptu Rýžový nákyp s drůbky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!