20 g kakao (opravdu kvalitní)
| dle potřeby: marmeláda
| 250 - 300 g moučkový cukr
| 400 g jablka (nastrohaná 250g)
| 4 ks vejce
| 80 g krupice
| 1 čokoládová poleva
Postup přípravy receptu Sachrův dort jinak:
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém strouhadle. Přidáme cukr, krupici kakao a 4 žloutky. Vše promícháme. Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej vmícháme do těsta.
Formičky na dortíčky pořádně vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Připravené formičky naplníme těstem a pečeme při mírné teplotě ( kolem 170°C)
Po vychladnutí dortíky rozkrojíme namažeme marmeládou, přelijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout ( kolem teploty 15 - 17 °C).
Vychladlý moučník se ztuhlou čokoládou podáváme ozdobený šlehačkou.
Fotky receptu Sachrův dort jinak:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!