400 g rýže
| 300 g kuřecích stehýnek
| 200 g kuřecích prsou
| 200 g nevyloupaných slávek
| 50 g kalamárů
| 4 garnáty
| 2 větší mrkve
| 1 větší cibule
| 100 g mraženého hrášku a kukuřice
| šafrán
| sůl
| pepř
| 200 ml bílého vína
| olej
| 300 g vývaru z kostky
Postup přípravy receptu Šafránová paella :
V rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a na špalíčky pokrájenou mrkev. Přidáme prsíčka rozkrájená na kostky, kalamáry a spodní části kuřecích stehýnek. Restujeme dozlatova. Maso a zeleninu podlijeme bílým vínem a chvíli povaříme. Potom přilijeme horký vývar a přidáme rýži. Když je vše poloměkké, vmícháme slávky v mušlích, mražený hrášek, kukuřici a přisypeme špetku šafránu. Na závěr paellu dochutíme solí a pepřem a promícháme.
Fotky receptu Šafránová paella :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!