Omyté a osušené cukety podélně rozpůlíme a vydlabeme z nich středy. Cukety rozložíme na plech a pečeme při 180 stupních doměkka. Upečené a z části vychladlé cukety oloupeme. Dužinu nasekáme nadrobno. Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na malé kousky. Kostičky cibule orestujeme na oleji dozlatova. V misce promícháme vydlabané středy a nasekanou dužinu cuket, kousky rajčat a orestovanou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, koření a vše rozmixujeme. Čisté skleničky střídavě ve vrstvách naplníme cuketovou směsí a ostrým kečupem. Poté je uzavřeme a sterilujeme při 85 stupních 30 minut. Šáhožehan používáme jako pomazánku nebo k dochucení pokrmů či omáček bez výrazné chuti.
Fotky receptu Šáhožehan:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!