Postup přípravy receptu Salám s ovesnou omeletou:
Vločky spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Pórek důkladně opereme a nakrájíme na nudličky, které pak ve velké míse se studenou vodou ještě jednou dobře propláchneme. Potom je krátce povaříme v osolené vodě, přelijeme do cedníku a necháme dobře okapat. V míse rozšleháme vejce s mlékem, osolíme, přidáme strouhaný sýr, vločky a pórek, ze kterého opatrně vymačkáme přebytečnou vodu. Vidličkou vše promícháme.
Na pánvi rozpálíme slabou vrstvu oleje, na ni nalijeme čtvrtinu připravené vaječné směsi a pečeme, dokud spodní strana neztuhne. Pak omeletu obrátíme a dopečeme z druhé strany. Postupně tak uděláme čtyři omelety.
Gothajský salám obalíme v hladké mouce, vejcích rozšlehaných se lžící studené vody a nakonec ve strouhance. Usmažíme dozlatova a podáváme s ovesnou omeletou.