Postup přípravy receptu Salámoví šneci:
Z mouky, oleje, kypřicího prášku, soli a několika lžic vlažné vody vypracujeme vláčné těsto, které necháme při pokojové teplotě nakynout. Vykynuté těsto potom rozválíme na pomoučeném vále do tvaru obdélníku. Čerstvou bazalku nebo oregano opereme, osušíme a nasekáme (asi jednu lžičku). Salám nakrájíme na jemné kostičky a smícháme s kečupem, vegetou, pepřem a nasekanými bylinkami. Směs rozetřeme na plát těsta a zavineme do tvaru rolády. Ostrým nožem salámovou roládu rozkrájíme zhruba na 1 cm silné plátky, kterými poklademe vymazaný plech řeznou plochou dolů. Povrch potřeme bílkem a pečeme v troubě vyhřáté přibližně na 180 stupňů Celsia asi 10 minut (podle velikosti). Hotové šneky při podávání posypeme nakrájenou naťovou cibulkou, připadně ozdobíme bylinkami.