Vložil: | radio11 |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 28 |
|
|
Použité suroviny receptu Salát s tuňákem, vejci, tvarohem na ledovém salátu:
1 lžička hořčice
| 1 ledový salát
| 100 g netučného tvarohu
| 3 lžíce pažitky
| 1 konzerva tuňáka /kousky/
| 2 vejce
| olivy
| sůl a pepř
| zálivka
| 3 lžíce oliv. oleje
| cukr moučka
| 1 lžíce vinného octa
| chléb
Postup přípravy receptu Salát s tuňákem, vejci, tvarohem na ledovém salátu:
Olej, vinný ocet, pepř, sůl a moučkový cukr důkladně promícháme a necháme odležet.
Vejce uvaříme natvrdo a vychladlé nakrájíme na plátky. Pažitku usekáme. Tvaroh promícháme s hořčicí a drceným tuňákem ve vlastní šťávě v hladký krém.
Salát ručně potrháme na kousky a lehce promícháme se zálivkou.
Do středu talíře navršíme tuňákový krém, který obložíme ledovým salátem, plátky vařených vajec a ozdobíme olivami. Hustě posypeme pažitkou.
Vhodnou přílohou je tmavý chléb.
Fotky receptu Salát s tuňákem, vejci, tvarohem na ledovém salátu:
Fotky vložil: cudovluc