Použité suroviny receptu Salát z jehněčího s bílými fazolemi:
200 g bílých fazolí
| 1 bobkový list
| 300 g studené jehněčí pečínky
| 1 žlutá paprika
| 1 cibule
| 2 rajčata
| 4 lžíce olivového oleje
| 3 lžíce vinného octa
| 1 rozdrcený stroužek česneku
| dle chuti: sůl, pepř a bazalka
Postup přípravy receptu Salát z jehněčího s bílými fazolemi:
Fazole necháme přes noc namočené ve vodě. Slijeme. Asi 45 minut vaříme v dostatečném množství vody s bobkovým listem. Slijeme a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na plátky. Papriku rozpůlíme, odstraníme jádřinec a nakrájíme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Omytá rajčata nakrájíme na kousky. Zeleninu a maso vložíme do mísy. Z oleje, octa, česneku, soli a pepře umícháme marinádu, kterou přelijeme salát. Přikryjeme a necháme 30 minut odstát. Bazalku omyjeme, vytřepeme vodu, několik lístků ponecháme stranou. Zbytek nasekáme a posypeme povrch salátu.
Fotky receptu Salát z jehněčího s bílými fazolemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!