Postup přípravy receptu Salát z kyselých ryb:
Brambory důkladně omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Ryby pokrájíme na menší kousky. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme nadrobno a asi 1/3 odložíme na ozdobení. Na dresink smícháme cibulku se zakysanou smetanou, pomerančovou šťávou a oliv.olejem. Podle chuti osolíme a opepříme. Do dresinku vložíme nakrájemé ryby, rajčátky a brambory. Opatrně promícháme a necháme v chladničce alespoň hodinu odležet. Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, které opláchneme a necháme okapat a vyložíme jimi talíře. Na ně rozdělíme rybí salát, dozdobíme pomerančovou kůrou a zbylou jarní cibulkou.