Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Šanghajská zelná polévka:
mletý černý pepř
| 1 balení kysaného zelí
| 250 g pálivé klobásy
| 3 lžíce oleje
| sůl
| 4 ks brambor
| 2 ks cibule
| 3 lžíce hladké mouky
| 1 kelímek zakysané smetany
| pálivá paprika
Postup přípravy receptu Šanghajská zelná polévka:
Nejprve zelí důkladně omyjeme studenou vodou a scedíme. Dáme do hrnce s pokrájenou klobáskou a vaříme s kmínem a solí. Do druhého hrnce dáme vařit osolené brambory pokrájené na kostičky. Do třetího kastrůlku dáme trochu oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a dusíme ji doměkka, pak přidáme hladkou mouku a pálivou papriku. Vznikne nám cibulová jíška. Brambory po uvaření scedíme a vmícháme k zelí s klobásou. Zelí necedíme. Nakonec přidáme jíšku a necháme provařit. Po nalití na talíř přidáme 1 polévkovou lžíci zakysané smetany a zelnou polévku můžeme přizdobit snítkou libečku.
Fotky receptu Šanghajská zelná polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!