Postup přípravy receptu Šarlotka s malinami:
Připravíme si malé skleněné salátové misky, které lze stohovat na sebe a přitom mezi nimi zůstává mezírka. Jednu misku vypláchneme studenou vodou a na dno vložíme ovoce. Zalijeme připravenou dortovou želatinou (dle návodu - některé želatiny jsou na 1/4 l vody, některé na 1/2 l vody, my potřebujeme zhruba 1/2 l želatiny). Druhou misku z vnější strany potřeme olejem a přiložíme na spodní misku. Želatiny musí být tolik, aby vyplnila veškerý volný prostor mezi těmito dvěmi miskami. Mezitím, než želatina ztuhne, si připravíme náplň. Smetanu ušleháme do tuha a vmícháme do ní 2 zakysané smetany, vanilínový cukr a špetku mleté skořice. Pak odstraníme horní misku a vzniklý prostor v želatině poklademe piškoty, které jsou pokapané rumem. Na piškoty natřeme vrstvu smetanové náplně, vrstvu ovoce, opět vrstvu smetanové náplně a nakonec vrstvu piškotů. Necháme vychladit v lednici alespoň 2 hodiny a nebo pro rychlejší servírování na 20-30 minut do mrazáku (želatina ale nesmí zmrznout).
Před podáváním Šarlotu s malinami z misky vyklopíme na talířek.