600 g filé z okouna
| vinný nebo bylinkový ocet
| sůl
| 1 až 2 sladkokyselé okurky
| citrónová šťáva
| 75 g šunkové slaniny
| 2 lžíce cibule
| marináda:
| 3 lžíce oleje
| 2 až 3 lžíce vinného nebo bylinkového octa
| sůl
| cukr
| pepř
| mletá paprika
| worcestr
| 1 lžíce kečupu
| 1 až 2 lžíce čerstvě sekaných bylinek
Postup přípravy receptu Šašlik s okounem:
Rybí filé očistíme, pokapeme citrónem, osolíme a pokrájíme na větší kostky. Slaninu a okurky nakrájíme na plátky. Na dřevěné špízy střídavě napichujeme kostky filé, plátky slaniny a okurek, cibuli. Špízy položíme na hluboký podnos, polijeme marinádou a necháme odležet. Špízy grilujeme za neustálého obracení. Na přípravu marinády smícháme všechny přísady a pikantně ji dochutíme.
Fotky receptu Šašlik s okounem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!