čerstvé broskve
| 1/2 másla
| 125 gr. cukru
| 125 gr mouky
| 2 vejce
| prášek do pečiva
| čerstvá vanilka
| vanilkový puding
| špetku soli
Postup přípravy receptu Scheilin puding :
Broskve rozdělíme na poloviny a vyjmeme pecku. Vložíme do hrnce spolu se čtyřmi vrchovatými lžícemi cukru a stejným množstvím vody, přidáme vanilku a zvolna vaříme až vznikne sirup. Z 1/2 másla, 125 gr. cukru, 125 gr. mouky a dvou vajec připravíme těsto na piškot, do kterého ještě přidáme prášek do pečiva a špetku soli. Zapékací formu dobře vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Vlijeme do ní vařené broskve spolu se sirupem. Broskve porovnáme a přidáme všude kolem připravené piškotové těsto. Nezahlazujeme! Dáme péci do trouby 180°C na 45 minut a podáváme přelité vanilkovým pudingem.
Fotky receptu Scheilin puding :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!