Postup přípravy receptu Schwarzwaldská roláda:
Vejce a cukr šleháme asi 5 minut do pěny, přidáme prosátou mouku a kakao, rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně teplé troubě asi 5 minut. Po upečení i s papírem stočíme a necháme vychladnout.
Kompot si zcedíme a odměříme 200 ml šťávy. Bramborový škrob smícháme s asi třemi lžícemi šťávy, zbytek šťávy přivedeme k varu, přidáme šťávu se škrobem a provaříme. Pár višní si schováme na ozdobu, zbytek přidáme do želé (višně vypeckujeme, ale dá se koupit kompot už bez pecek, višní použijeme asi 200 g, záleží na velokosti kompotu). Želé s višněmi necháme vychladnout.
Šlehačky a ztužovače smícháme a ušleháme do tuha. Roládu si rozbalíme, na jeden kraj dáme želé, zbytek rolády potřeme 2/3 šlehačky. Roládu srulujeme (višňové želé je uvnitř) a potřeme zbylou šlehačkou. Ozdobíme schovanými višněmi a třeba i čokoládou.
Fotky receptu Schwarzwaldská roláda:
Fotky vložil: Barakuda,VendaD,Natural,ňamka,epospa