1 kus bílého hlávkového zelí
| 150 g čestvých očistěných hub
| 50 g vepřového sádla
| 50 g hladké mouky
| 2 litry vývaru z hovězího bujónu
| 200 ml kysané smetany
| špetku soli, pepře
Postup přípravy receptu Sči:
Očistěné houby nakrájíme na kousky, zelí nakrájíme na tenké nudličky a přidáme ho k houbám. Zalijeme vývarem, osolíme a zvolna vaříme. Ze sádla a mouky připravíme světlou zápražku, zalijeme naběračkou polévky a povaříme. Nalijeme do polévky a důkladně rozmícháme. Nakonec do polévky vímcháme smetanu a necháme přejít ještě jednou varem. Poté dochutíme a můžeme usednout u stolu a pomlaskávat si.
Fotky receptu Sči:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!