Postup přípravy receptu Sedmihradské plněné zelí:
Kysané zelí pokrájíme a uvaříme do měkka. Rýži zvolna podusíme do poloměkka. Jemně sekanou cibuli osmažíme na části másla do zlatova, přidáme na plátky rozkrájený česnek a mleté maso. Osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou a za stálého míchání asi deset minut dusíme. Slaninu rozkrájíme na kostičky a spolu s plátky klobády osmažíme. Do pekáčku vymazaného zbylým máslem dáme polovinu vařeného zelí, na ně vrstvu slaniny s klobásou, polovinu kysané smetany, nedovařenou rýži a opečené mleté maso. Zakryjeme zbylým zelím. Povrch poprášíme mletou paprikou, přelijeme zbylou kysanou smetanou a v předehřáté troubě pečeme nejméně hodinu. Výborné s brambory.