Postup přípravy receptu Seitanová polévka:
Všechnu zeleninu (v celku), mořskou řasu, zázvor a kousky (kusy) syrového seitanu vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 1 hodinu. Po odstavení seitan vyjmeme, vývar přecedíme a odebereme potřebné množství na polévku. Zbylý vývar použijeme na podlévání. Uvařenou zeleninu a řasu pokrájíme a vrátíme do polévky. Je-li polévka příliš slaná, zředíme ji převařenou vodou a přidáme jemně nasekanou zelenou nať. (Seitan necháme zchladnout ve zbytku vývaru.) Do seitanové polévky můžeme přidat jako zavářku uvařenou rýži nebo některé z jemných nudliček (např. amarantové nebo rýžové). oznámka: Zeleninu obměňujeme, na vývar je možno použít i podřadnější části zeleniny (méně kvalitní listy, košťály apod.), kořeny lopuch, nebo pampelišky.