Postup přípravy receptu Sekaná pečeně na houbách:
Brambory prolisujeme. Cibulky jemně nasekáme. Bobule jalovce rozdrtíme. Vše smícháme s mletým masem, vejcem a mlékem, osolíme a opepříme. Ze směsi utvoříme šišku, potřeme ji olejem a pečeme v zapékací misce. Občas polijeme šťávou. Houby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Houby po částech osmahneme vždy po dobu 1 minuty, necháme v sítu okapat, šťávu vlijeme zpět do pánve. Mouku smícháme se smetanou, šťávou z hub, zakvedláme a svaříme. Do omáčky přidáme vypečenou šťávu ze sekané pečeně, zamícháme a krátce povaříme. Přidáme houby a necháme přejít varem. Dochutíme a přelijeme přes pečeni. Příloha-brambory.