Postup přípravy receptu Sekaná z drůbežích jater:
Játra umeleme na mlýnku na maso. Přidáme rohlík rozmočený v 1 dcl mléka, majoránku /hodně/, vajíčko, sůl, pepř, česnek /4 stroužky/, prolisovaný. Vše smícháme a pak přidáváme strouhanku. Když máme hotovou šišku, tak na dno pekáčku vložíme hoblinky z másla, na ně dáme sekanou a podlijeme cca deci teplé vody. Před vložením sekané do trouby jí potřeme teplou vodou, uděláme po do ní špejlí dírky, aby nám nepraskla, a přidáme na vrch další hoblinky másla. Přiklopíme druhým pekáčem a vložíme ještě do studené trouby . Nastavíme teplotu na 200°C, pečeme 1/2 hodiny, potom zmírníme teplotu na 180°C a pečeme další půl hodinu. Mezi pečením nesmíme zapomínat na polévání výpekem nebo vodou.