1 kg malých sépií obecných
| sůl
| citronová štáva
| pepř
| 150 ml octa
| 2 lžíce oleje
| 2 stroužky česneku
| 1 lžíce sekané petržele
Postup přípravy receptu Sépie s česnekem:
Z sépií odstraníme malé tvrdé zobáčky. Silně osolíme a necháme 2-3 minuty odležet. Omyjeme, pokapeme citronovou štávou a necháme znovu odležet 10 minut. Sépie vaříme v osolené vodě 4-6 minut, necháme okapat, osolíme a opepříme. Grilujeme po každé straně 1 minutu. Na dresink smícháme ocet s olejem, prolisovaným česnekem a petrželí. Grilované sépie podáváme s dresikem a čerstvou bagetou.
Fotky receptu Sépie s česnekem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!