Použité suroviny receptu Skořicová pěna s hruškou:
4 plátky želatiny
| 125 g mandlí
| 250 ml mléka
| 45 g cukru
| 1 kousek skořice
| 200 ml smetany ke šlehání
| dle chuti: mletá skořice
| 2 hrušky
| 50 ml bílého vína
| 2 lžíce pomerančového likéru
| dle potřeby: meduňka na ozdobu
Postup přípravy receptu Skořicová pěna s hruškou:
1. Želatinu namočíme. Mandle rozmixujeme v mléce, přidáme cukr a skořici a necháme přejít varem. Skořici vyjmeme, v horkém mandlovém mléce rozpustíme vymačkanou želatinu a dáme vychladnout.
2. Smetanu ušleháme se 1/4 lžičky skořice. Jakmile mandlové mléko začne želírovat, vmícháme šlehačku a postavíme zhruba na 3 hodiny do chladničky.
3. Oloupané hrušky rozpůlíme, odstraníme jádřince a dusíme zhruba 5 min. na víně. Poté je vějířovitě nakrojíme na plátky.
4. Ze ztuhlé šlehačkové pěny vykrojíme lžičkou oválky, dáme na dezertní talířky, přelijeme likérem a ozdobíme meduňkou.
Fotky receptu Skořicová pěna s hruškou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!