Použité suroviny receptu Skořicové muffiny s jablky:
1 balíček prášek do pečiva
| 1 lžička skořice
| 2 lžíce citronová šťáva
| 2 ks jablko
| 1 balíček vanilkový cukr
| 50 g čokoláda
| 2 ks vejce
| 100 g cukr moučka
| 50 ml mléko
| 60 g hera
| 1/2 ks citron
| 180 g hladká mouka
| tuk na vymazání
| hrubá mouka na vysypání
| cukr moučka na posypání
Postup přípravy receptu Skořicové muffiny s jablky:
Heru utřeme do pěny s cukrem a vejci. Pak přidáme citronovou kůru nastrouhanou z půlky dobře omytého citronu, šťávu se skořicí a čokoládu nakrájenou na kousky. Nakonec vmícháme mouku s kypícím práškem.
Hotové těsto naplníme do formy vymazané a vysypané hrubou moukou asi do 1/3.
Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky a umístíme do středu formiček na těsto. Pak doplníme zbylým těstem.
Skořicové muffiny s jablky pečeme na 180 °C asi 20 minut. Před podáváním je pocukrujeme.
Fotky receptu Skořicové muffiny s jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!