Postup přípravy receptu Skořicový pstruh:
Pstruha dobře očistíme, opláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. Z citronu si vymačkáme čerstvou citronovou šťávu.
Pak pstruha důkladně osolíme, okořeníme grilovací směsí a vnitřek zakapeme citronovou šťávou. Je vhodné nechat ho chvíli uležet, aby maso natáhlo chuť koření a citronu.
Asi po půl hodině pstruha obalíme v hladké mouce, vejcích rozšlehaných se skořicí a ve strouhance.
Na pánvi si rozehřejeme kousek másla s rostlinným olejem (nedojde tak k přepalování másla při smažení) a vložíme připravené porce pstruha. Smažíme postupně z obou stran dozlatova.
Smaženého pstruha podáváme s kari omáčkou, česnekovým dresinkem a podle chuti i s kečupem. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina, chléb nebo bramborová kaše, vařené brambory, apod.