Použité suroviny receptu Škvarkový mřížkový koláč:
250 g mletých nesolených škvarků
| 250 g cukru moučka
| 500 g polohrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| 3 vejce
| lžička mleté skořice
| z 1/2 citronu šťáva
| 4 rozemleté hřebíčky
| na potření pikantní džem
Postup přípravy receptu Škvarkový mřížkový koláč:
Škvarky promneme do mouky smíchané s cukrem a práškem do pečiva, přidáme koření a citronovou šťávu a pomocí vajec vytvoříme tužší těsto. 2/3 těsta vyválíme a položíme na vymazaný plech, natřeme souvislou vrstvu džemu. Ze zbytku těsta rukama vyválíme tyčinky asi na prst silné, na koláči z nich vytvoříme mřížky a okolek. Pečeme asi 3/4 hodiny. Tento koláč je lépe nechat po upečení rozležet 2-3 dny.
Fotky receptu Škvarkový mřížkový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!