Použité suroviny receptu Sladkokyselá pikantní zelenina:
4 mrkve
| 1 kedlubna
| 4 brambory
| 1 svazek jarní cibulky
| 1 větší cibule
| 200 g anglické slaniny (plátky)
| 100 g másla
| špetka soli
| 2 lžíce bílého balzamikového octa
Postup přípravy receptu Sladkokyselá pikantní zelenina:
Zeleninu omyjeme a očistíme a případně nakrájíme na větší kousky. Brambory pokud vypadají dobře nemusí se loupat, brokolici a kedlubny nakrájíme na kousky a společně s mrkví povaříme v hrnci s osolenou vodou. Zelenina nemusí být měkká, dojde při zapékání v troubě. Cibuli a jarní cibulku očistíme a smícháme se slitou předvařenou zeleninou. Zapékací misku vyložíme anglickou slaninou. Na ni nasypeme všechnu zeleninu. Směs ochutíme solí, octem a navrch položíme vločky másla. Zeleninu vložíme do předehřáté trouby, zhruba na 10 minut dáme zapéct.
Fotky receptu Sladkokyselá pikantní zelenina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!