Postup přípravy receptu Sladkokyselá ryba v pánvi:
Filé opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Dáme do misky, osolíme a zakapeme 2 lžícemi octa. Mrkev očistíme a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na kolečka. Výhonky opláchneme a dáme okapat.
Odložíme si 1 lžíci škrobové moučky a ve zbylé obalíme rybí kostky. V hluboké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a filé po částech vždy 5 až 8 minut opékáme. Krátce před dopečením posypeme sezamem. Pak rybu vyjmeme, do pánve přidáme zbylý olej a osmahneme na něm cibuli a mrkev. Podlijeme 4 lžícemi vody a asi 10 minut dusíme. Po 5 minutách přisypeme hrášek a okapané výhonky.
Když zelenina změkne, vyndáme ji a vyčenou šťávu zředíme 6 lžícemi vody, přidáme ocet, sójovou omáčku a přivedeme k varu. V trošce studené vody rozmícháme škrob, vlijeme do omáčky a za stálého míchání krátce povaříme. Přidáme sladký i kořeněný kečup a dochutíme solí, cukrem, cayenským pepřem a zázvorem.
Do hotové omáčky vložíme kousky filé a zeleninu a společně prohřejeme. Podáváme nejlépe s dušenou rýží nebo chlebem.