Použité suroviny receptu Sladkokyselé okurky na kari:
2 kg zavařovacích okurek
| 250g zavařovacích cibulek
| 1 l vody
| 150 g soli
| 2 svazky kopru
| na nálev:
| 3/4 l octa
| 500 g cukru
| 1 kousek skořice
| 1 kousek zázvoru
| 10 pepřových zrnek
| 5 hřebíčků
| 2 lžíce kari
| 1 sáček zavařovací směsi
Postup přípravy receptu Sladkokyselé okurky na kari:
Okurky omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibulky oloupeme. Vodu se solí uvaříme a okurky a cibulky v ní asi 3 minuty vaříme. Nakrájíme kopr a střídavě s okurkami a cibulkami ho klademe do keramického hrnce. Smícháme přísady na nálev a 10 min vaříme. Nalijeme na okurky. Přikryté talířem uložíme na noc na studené místo. Zavařovací směs použijeme podle návodu. Hrnec uzavřeme a uložíme na chladné míst. Dobrou chuť :-)
Fotky receptu Sladkokyselé okurky na kari:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!