Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
18. 08. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Banánky plněné šunkou a nivou: Do 170 ml vody přidáme 50 g másla a přivedeme k varu. Když se máslo rozpustí, přidáme prosátou mouku a promícháme. Snížíme teplotu a vaříme za stálého míchání tak dlouho, až se těsto přestane lepit na ... …více»
|
18. 08. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Švédský šťavnatý kukuřičný chléb: Předehřát troubu na 200 °C. Vymazat skleněnou zapékací misku velikosti 33 cm x 23 cm x 5 cm vysokou.
Našlehat cukr s máslem do lehka. Postupně přidávat vejce jedno po druhém a dobře je zašlehat. Přid ... …více»
|
18. 08. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Žitný chléb ze Švédska: Mléko přivést k varu, odstavit ho a přidat vodu, pokrmový tuk, melasu, 1/2 hrnku cukru, sůl a anýz. Nechat zchladnout na vlažnou teplotu.
Kvasnice rozpustit ve 4 lžících vlažné vody a 1 lžící cukru. ... …více»
|
18. 08. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Ruský bramborový chleba: Vymazat plech máslem. Uvařit brambory do měkka. Slít brambory a uschovat 150 ml vody. Rozšťouchat brambory a nechat je vystydnout.
Ve velké míse smíchat dohromady kvasnice (nemáte-li instantní, ta . ... …více»
|
18. 08. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Pravý grahamový chleba: Mouku prosijeme do mísy a smícháme s pšeničným šrotem. Doprostřed vyhloubíme důlek, rozdrobíme do něj droždí, zalejeme polovinou mléka a zaděláme kvásek. Kvásek posypeme moukou a necháme 15 minut v po ... …více»
|
18. 08. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Pšeničný bylinkový chléb: 1. Droždí, cukr a lžíci pšeničné mouky rozmícháme ve 200 ml vlažné vody, přikryjeme a dáme na 15 min. kynout.
2. Zbylou pšeničnou mouku, celozrnnou mouku, sůl, kvásek a 100 ml vlažné vody hněteme r ... …více»
|
18. 08. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Jižanský kukuřičný chléb: Předehřát troubu na 230°C. Vymazat těžkou pánev velikosti asi 23 cm lehce olejem.
Smíchat všechny ingredience a rychle a dobře je našlehat (nejlépe elektrickým šlehačem po 30 vteřin). Nalít těsto do ... …více»
|
18. 08. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Francouzský výborný selský chléb: Očistit neoloupané brambory, rozkrojit je na 1/4 a ponořené do vody je uvařit se 2 lžičkami soli do měkka. Nechat je oschnout asi po 20-30 min. na mřížce. Je velice důležité, že brambory jsou suché př ... …více»
|
18. 08. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Domácí chléb a bylinkový krém: 1. Mouku smícháme se šrotem, droždím, solí a cukrem. Ohřejeme citronovou šťávu a víno a vmícháme do moučné směsi. Přiléváme vlažnou vodu (asi 250 ml), dokud nevznikne pružné těsto. Pak do něj zamích ... …více»
|
18. 08. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Domácí chéb po americku: Tohle těsto se dělá pohodlně, tedy v mašině na pečení chleba.
Do stroje vražte takhle popořadě:
1,5 hrnku vody, cukr, sůl, kmín, ocet, olej, mouku a nakonec droždí.
Spusťte stroj nastavený na DOUGH ... …více»
|