Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
18. 08. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Americký sýrovo-kukuřičný chléb: Předehřát troubu na 230°C. Vymastit máslem souflé nádobu nebo hlubokou zapékací misku asi 1,8 l. V středním kastrolku smíchat mléko, kukuřici, kukuřičnou krupici, sůl a kayenský pepř. Přivést ... ... …více»
|
18. 08. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Italský chléb se sušenými rajčaty a křupavou kurčičkou: Do velké mísy prosít mouku, cukr, sůl a udělat doprostřed důlek. Rozdrobit kvasnice, smíchat s 150 ml vlažného mléka a vlít do důlku.
Smíchat rajčatovou pastu se zbytkem mléka, přidat k mouce společ ... …více»
|
18. 08. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Žemlový věnec: Z válečku vykynutého těsta nakrájejte plátky.
Z jednotlivých kousků vytvarujte kulaté žemle – okraje těsta spojte na spodní straně, aby byl povrch hladký. Vytvořte z žemlí věnec, potřete jej rozšleha ... …více»
|
18. 08. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Švýcarské briošky: Do misky dáme kvasnice a lžičku cukru. Mícháme vařečkou, až se kvasnice rozpustí. Pak přidáme 1/8 l vlahého mléka a 10 dkg mouky a zpracujeme vše v kvásek. Kvásek na povrchu posypeme moukou a dáme k . ... …více»
|
17. 08. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Tykvové kukuřičné chlebánky: 1. Dužinu nakrájíme na kostky a v malém množství vody přikrytou vaříme 5 min. Necháme okapat a protřeme sítem.
2. Smícháme 250 g pšeničné a 175 g kukuřičné mouky, uděláme jamku a do ní rozdrobíme ... …více»
|
17. 08. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Žemle z žitné mouky: Polovinu mouky prosijeme do mísy. Chlebový kvásek rozmícháme s vodou, rozdrobíme do něj droždí, promícháme s moukou a přikrytý necháme na teplém místě kynout do následujícího dne. Troubu vyhřejeme na ... …více»
|
17. 08. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Slunečnicové rohlíky: Smícháme mouky s kvasnicemi, cukr, sůl a semínka. Přidáme vodu, smetanu. Vypracujeme hladké těsto, které se nechytá na stěny nádoby. Povrch těsta posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na ... …více»
|
17. 08. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Veka z bramborového těsta: Z vlažného mléka, cukru, droždí a lžíce mouky uděláme hustší těstíčko (kvásek) a necháme je na teplém místě vykynout.
Do zbytku mouky dáme nastrouhané brambory, rozehřáté máslo, sůl, citronovou kůru ... …více»
|
17. 08. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Žemle se špekem a cibulí: 1. Na pánvi upražíme 150 g slunečnicových semínek. Cibuli nadrobno posekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Na ni necháme zesklovatět cibuli. Okořeníme 1 lžicí tymiánu.
2. Droždí roz ... …více»
|
17. 08. 2008 Slané pečivo
Příprava receptu Jednoduchá pšeničná bageta: Těsto vymísíme a dokonale do leskla prohněteme. Necháme je na teplém místě kynout a několikrát ještě během kynutí propracujeme. Pak vyválíme 3 dlouhé tenké válečky a necháme je minimálně hodinu kynout ... …více»
|