![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
14. 08. 2008 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Koláč s červenou cibulí: Rozpalte troubu na 220/200 °C. Na pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje a deset minut (doměkka) opékejte tenké klínky z 2 velkých červených cibulí. Přidejte 2 lžíce přírodního cukru a 2 lží ... …více»
|
![]() |
14. 08. 2008 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Klobásy v koláči: 1. Předehřejte troubu na 150 °C. Z plátu lístkového těsta vykrojte čtyři kolečka velikosti dezertního talířku a zvedněte jim okraje. Pečte je zhruba čtvrt hodiny, až zezlátnou a ,vyběhnou‘. ... …více»
|
![]() |
13. 08. 2008 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slaný koláč s vinnou klobásou: 1. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Do kulaté koláčové formy přeneste listové těsto. Vytáhněte ho tak, aby trochu přesahovalo okraje, při pečení má totiž tendenci se stahovat. ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Listové koláčky s rajčaty: Rozmíchejte ricottu se žloutky, třetinou tvrdého sýra, podrceným česnekem, solí, pepřem a částí bylinek. Listové těsto tence rozválejte, nakrájejte na čtverce a do středu rozdělte ricottovou směs. Pok ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lupínky : Mouku prosijeme na vál a přidáme sůl. Do mouky rozdrobíme nebo nastrouháme tuk a mlékem zaděláme vláčné těsto. Vyválíme velmi slabou placku, kterou přeneseme na pomaštěný plech. Na plechu ji teprve ro ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kurdské plněné taštičky: Mouku prosejeme, doprostřed rozdrobíme droždí v a smícháme s trochou vlažného mléka. Necháme 20 minut kynout. Přidáme máslo, jedno vejce, zbytek mléka sůl a pak s moukou a kváskem hněteme dokud není t ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ruské pirohy: Příprava nádivky pirohů:
Uvařené vychladlé brambory a tvaroh umeleme. Přidáme vejce, promícháme. Nasekanou cibuli osmahneme na másle, necháme vychladnout a vmícháme do směsi. Chuť nádivky zdůrazníme ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Balkánská slaná pita: Všechny přísady smícháme a vypracujeme hladké těsto. Těsto je hotové když se již nelepí na ruku ani na vál a dělají se v něm bubliny. Těsto rozdělíme na několik částí, podle počtu a velikosti plátů - ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krémové soudečky z listového těsta :
Z listového těsta vyválíme plát asi 4mm tlustý a nakrájíme proužky 3x5cm. Natočíme je na plechové trubičky (ty na kremrole) tak, aby se utvořil pěkný kroužek.
Kroužky po upečení sejmeme, poskládá . ... …více»
|
![]() |
12. 08. 2008 Slané pečivo Žádné hodnocení
Příprava receptu Plněné zelňáky ze Strážnice: Z mouky, mléka, vajíčka, zelí a předem připraveného kvásku (cukr, kvasnice a trochu mouky ve vlažné vodě) vypracujeme těsto a necháme nakynout. Pak se těsto roztáhneme na plech a dáme se upéct. Upečen ... …více»
|