Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
![2/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Slaný koláč s vinnou klobásou:
1 balíček listového těsta vyváleného dokulata
| 300-400 g tenké bílé klobásy
| 30 g másla
| 1 malá cibule, nakrájená na drobno
| 350 g mraženého špenátku
| 2 stroužky česneku
| sůl
| 2 vekce
| 50 ml smetany (na vaření nebo ke šlehání)
| 50 g sýra s modrou plísní, rozdrobeného
Postup přípravy receptu Slaný koláč s vinnou klobásou:
1. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Do kulaté koláčové formy přeneste listové těsto. Vytáhněte ho tak, aby trochu přesahovalo okraje, při pečení má totiž tendenci se stahovat. V pánvičce rozpusťte máslo, doměkka na něm osmahněte cibulku a pak přidejte špenát. Osolte ho, dochuťte prolisovaným česnekem a chvíli poduste. Stáhněte z plamene a přimíchejte vejce, smetanu i rozdrobený sýr.
2. Přibližně dvě třetiny špenátové hmoty přeneste na těsto. Vmáčkněte klobásu a mezery vyplňte zbývajícím špenátem. Klobásu na několika místech propíchněte jehlou nebo ostrou špičkou špejle. Slaný koláč dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně pětadvacet minut tak, aby byla špenátová hmota tuhá a klobása zlatá.
Fotky receptu Slaný koláč s vinnou klobásou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!