400 g lístkového těsta
| 4 větší klobásky
| 2 červené cibule, nakrájené na kolečka
| 5 lžic červeného vína
| 300 ml vývaru
| 2 lžíce zavařených brusinek nebo rybízového želé
Postup přípravy receptu Klobásy v koláči:
1. Předehřejte troubu na 150 °C. Z plátu lístkového těsta vykrojte čtyři kolečka velikosti dezertního talířku a zvedněte jim okraje. Pečte je zhruba čtvrt hodiny, až zezlátnou a ,vyběhnou‘.
2. Na pánvi zatím opečte klobásky, vyjměte je a dejte stranou. Vložte cibuli a opékejte, dokud nezměkne; trvá to jen dvě minuty. Zalijte vínem a vývarem. Uveďte do varu, vmíchejte brusinky, promíchejte a krátce povařte. Do pánve vraťte klobásky a na mírném plameni vše ještě tak sedm minut provářejte.
3. Směsí na talířích naplňte upečené ,koláče‘ a podávejte.
Fotky receptu Klobásy v koláči:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!