![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
31. 12. 2008 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Briošky z kynutého těsta: Droždí rozdrobíme do hrnku, zasypeme lžící mouky, lžící cukru a zalijeme 2 lžícemi mléka. Pokud použijete jako já sušené droždí, jen ho zamíchejte do mouky. Množství je vždy napsané na sáčku z droždím ... …více»
|
![]() |
31. 12. 2008 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Briošky plněné pomazánkou: Mouku prosejeme. Z droždí, cukru, části mléka a trošky mouky zaděláme řídký kvásek, který necháme vyběhnout. Máslo necháme na teple rozpustit, potom ho zalijeme zbývajícím mlékem a do prochladlého vmí ... …více»
|
![]() |
30. 12. 2008 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Koprový chléb: Ve velké míse smícháme droždí, vodu a cukr. Necháme 15 minut rozpustit. Vmícháme asi polovinu mouky. Celé to přikryjeme a dáme na teplé místo kynout asi 45 minut.
Na pánvi na lžíci oleje lehce osmahn ... …více»
|
![]() |
30. 12. 2008 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Koláčky s pórkem: Z mouky, másla, nastrouhaného parmazánu, cukru a soli vypracujeme tužší těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladničce odpočinout asi 20 minut. Těsto rozválíme na plát silný asi 2 mm. ... …více»
|
![]() |
29. 12. 2008 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slané vdolečky s mrkví a pažitkou: Mouku a sůl přesijeme do mísy a přisypeme sýr, vlašské ořechy, mrkev a pažitku. Vejce našleháme, přimícháme olej a mléko a přidáme do mísy, kde vařečkou připravíme těsto. Rozdělíme do 12 vymaštěných f ... …více»
|
![]() |
28. 12. 2008 Slané pečivo Žádné hodnocení
Příprava receptu Kynuté bochánky se sýrem: Z mléka, droždí, cukru, soli a mouky zaděláme na kvásek. Brambory oloupeme, najemno nastrouháme a smícháme s moukou. Přidáme vejce, kvásek, tuk a zaděláme těsto, které necháme kynou 30 minut. Z těsta ... …více»
|
![]() |
28. 12. 2008 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Klobásové kapsy: Listové těsto vyválíme na pomoučněné desce na slabý plát. Plát rozřízneme na obdélníky. Velikost obdélníků musíme přizpůsobit velikosti klobásových šneků.
Klobásu stočenou do šneka zbavíme špejle a ... …více»
|
![]() |
26. 12. 2008 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Roláda z večky: Večku rozřízneme po délce na tři části. Jednotlivé části namažeme pomazánkami a slepíme k sobě. Pomazánky použijeme dle své chuti. Po slepení pomažeme na povrchu. Může se ozdobit zdobičkou nebo sáčkem ... …více»
|
![]() |
25. 12. 2008 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Velšské toasty: Do malého rendlíku nalijeme pivo, přidáme tvrdý sýr rozkrájený na malé kousky, sýr necháme za stálého míchání na mírném ohni rozpustit, přidáme hořčici a pepř, plátky chleba nasucho opečeme v toustova ... …více»
|
![]() |
23. 12. 2008 Slané pečivo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nadívaný chleba (Petr Novotný): Bochníček chleba - skrojit vršek a vydlabat. Osmažit anglickou slaninu – výpekem vytřít vnitřek chleba, skrojený vršek i vydlabané kousky, které pečeme s bochníkem na plechu.
... …více»
|