Postup přípravy receptu Briošky z kynutého těsta:
Droždí rozdrobíme do hrnku, zasypeme lžící mouky, lžící cukru a zalijeme 2 lžícemi mléka. Pokud použijete jako já sušené droždí, jen ho zamíchejte do mouky. Množství je vždy napsané na sáčku z droždím. Zda je na 1/2 kg mouky či na 1 kg mouky. Vše rozmícháme a na teplém místě necháme vzejít asi 15 minut. Mouku prosijeme do mísy a přidáme k ní zbylý cukr, sůl, máslo, žloutky, kvásek a mléko. Propracujeme ve vláčné těsto, mísu zakryjeme utěrkou a dáme na 40 minut kynout.
Pokud máte pekárnu, jen to tam ve správném pořadí naházejte a máte 3/4 práce hotovo.
Když je těsto nakynuté trháme z něj kousky těsta, které pomocí podsypávání moukou vyválíme vdo tvaru delšího válečku, nějak ho zmotáme a dáme na plech vyložený papírem. Tak pokračujeme až nám těsto dojde.
Necháme ještě 20 minut kynout a pak potřeme rozšl. vejcem a sypeme čím chceme, či co máme.
Pečeme při 200 °C cca 15 minut.