Jiří Lábus v komedii MilionJiří Lábus v komedii Milion Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 02.12. 2025
Dnes má svátek Blanka
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Špaldové kynuté houstičky

fotka Špaldové kynuté houstičky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Špaldové kynuté houstičky:

250 g špaldové celozrnné mouky  | 1 lžíce másla  | 20 g droždí  | 1 vejce  | 1 lžička cukru  |  mléko podle potřeby  |  sůl  | 1 žloutek na potření  |  kmín nebo mák na posypání

Postup přípravy receptu Špaldové kynuté houstičky:

Ve vlažném mléce rozpustíme cukr, přidáme lžičku mouky a rozdrobené droždí. Necháme vykynout. Mouku prosijeme do mísy, přidáme špetku soli, rozpuštěné máslo, přimícháme vejce a kvásek a vypracujeme hustší těsto. Dobře propracované těsto posypeme trochou mouky, přikryjeme ho utěrkou a dáme kynout na teplé místo. Asi po hodině kynutí dáme těsto na vál, utvoříme z něj váleček a rozdělíme ho na 15 dílků. Každý dílek rozdělíme na tři díly, uválíme malé válečky a upleteme z nich houstičky. Rozložíme je na plech s pečícím papírem a necháme je ještě asi 20 minut kynout. Pak je potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme solí a kmínem nebo mákem a upečeme.


Fotky receptu Špaldové kynuté houstičky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Špaldové kynuté houstičky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !