Použité suroviny receptu Slaninový candát s křenem:
1 kg candáta
| 250 g slaniny
| 50 g strouhaného křenu
| 2 žloutky
| dle chuti: sůl, pepř, citronová šťáva a nasekaná zelená petrželka
Postup přípravy receptu Slaninový candát s křenem:
Candáta přeřízneme podélně napolovic, odstraníme kostru a nakrájíme na šikmé kousky, které pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a odložíme do chladu na půl hodiny. Křen utřeme se žloutky a petrželkou a směsí rybu zevnitř natřeme. Pak ji omotáme plátky slaniny, ovážeme nití a v rozehřáté troubě upečeme. Před podáváním odstraníme nitě a dáme na bok i slaninu.
Fotky receptu Slaninový candát s křenem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!