Vložil: | Akarali |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Slavnostní bílý dort:
na korpus:
| 6 vajec
| 250 g cukru
| 200 g mletých mandlí
| 1 lžíce Solamylu
| špetka soli
| na krém:
| 400 g smetany
| 150 g bílé čokolády
| 150 g mascarpone
| 2 lžíce cukru moučky
| na ozdobení marcipánové kytičky
Postup přípravy receptu Slavnostní bílý dort:
K bílkům přidejte špetku soli a ušlehejte pevný sníh, potom přimíchejte žloutky utřené s cukrem. Mleté mandle smíchejte se Solamylem a zlehka vmíchejte do těsta. Formu vyložte pečícím papírem, naplňte ji těstem a pečte 30 minut při 175 °C. Upečený korpus opatrně vyjměte a nechte vychladnout.
Na krém rozpusťte ve vodní lázni bílou čokoládu s cukrem a za stálého míchání přidávejte mascarpone. Pak nechte krém vychladit.
Ušlehejte smetanu a přidávejte po lžících krém z bílé čokolády. Korpus podélně rozřízněte a naplňte třetinou připraveného krému. Celý dort přikryjte vrstvou zbylého krému. Dort ozdobte marcipánovými kvítky.
Fotky receptu Slavnostní bílý dort:
Fotky vložil: hlouskova,hanina51