Vložil: | Lincey |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Slavnostní dort:
Na korpus:
| 2 vejce
| 30g polohrubé mouky
| 50g cukru
| 30g Solamylu
| 1 lžička prášku do pečiva
| Náplň:
| 12 plátků bílé želatiny
| 600g třešní
| 100g cukru
| špetka skořice
| 3 lžíce citronové šťávy
| 600ml smetany ke šlehání
| 1 balíček vanilkového cukru
Postup přípravy receptu Slavnostní dort:
Oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme se solamylem a práškem do pečiva. Bílky s cukrem vyšleháme, přidáme žloutky a mouku. Pak vyložíme dortovou formu pečícím papírem, naplníme těstem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 25 minut.
Želatinu namočíme. Třešně vypeckujeme pár odložíme stranou na zdobení a zbytek rozmixujeme na pyré. Dochutíme cukrem, skořicí a citrónovou šťávou. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a zamícháme do pyré. Potom dáme pyré na chladné místo a počkáme dokud nezačne houstnout.
Vyšleháme 400ml smetany, a když třešňové pyré začne tuhnout, přidáme šlehačku. Dortový korpus podélně rozkrojíme. Kolem spodní části nasadíme okraj formy a natřeme třešňovým krémem. Přiklopíme druhou půlkou korpusu a dáme do chladu.
Mezitím ušleháme 200ml smetany. Dort ozdobíme šlehačkou a třešněmi.
Fotky receptu Slavnostní dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!