3 ks vejce
| 100 g cukr moučka
| 1 ks citron
| 60 g solamyl
| 1 lžička prášek do pečiva
| 150 g ovoce
| 2 balíčky vanilkový cukr
| 2 lžíce ovocný likér
| 400 ml smetana ke šlehání
| 1 lžíce cukr krupice
Postup přípravy receptu Slavnostní omelety:
Žloutky ušleháme do pěny se 2 lžícemi horké vody. Přidáme 60 g cukru a citronovou kůru a šleháme, až je hmota světle krémová. Pak do ní opatrně vmícháme bílkový sníh spolu s moukou, škrobem a práškem do pečiva.
Plech vyložíme pergamenem, který lehce vymastíme tukem.
Z těsta uděláme 6 čtverců (asi 13 x 13 cm), které v dobře předehřáté troubě upečeme dorůžova. Ještě horké je přeložíme necháme vychladnout.
Mezitím připravíme náplň. Meruňky pokrájíme na kousky. Pocukrujeme je a zakapeme citronovou šťávou a likérem. Přidáme rozpuštěnou želatinu a ušlehanou smetanu.
Omelety naplníme, pocukrujeme a ozdobíme kousky ovoce.
Na omelety můžeme nastříkat ještě šlehačku a posypat je oříšky nebo grankem.
Fotky receptu Slavnostní omelety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!