2 vejce
| špetka soli
| 50 g moučkového cukru
| 2 lžičky citrónové šťávy
| 3 listy želatiny
| 1/8 l sherry
| 1/4 l šlehačky
| 1 lžíce pistácií
Postup přípravy receptu Slavnostní sherry krém:
Žloutky, sůl, cukr a citronovou šťávu ušlehejte do pěny. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě. Vodu lehce vymačkejte a při mírné teplotě želatinu rozpusťte. Sejměte z plotny a smíchejte se sherry, nalijte do žloutkového krému a dobře zamíchejte. Krém přikryjte a asi 20 minut chlaďte, dokud nezačně tuhnout. Občas zamíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zvlášť 1/8 l šlehačky do tuha. Vmíchejte do žloutkového krému. Naplňte skleněné poháry, přikryjte a chlaďte. Zbylou šlehačku ušlehejte do tuha krátce před podáváním a dezert ozdobte. Pistácie rozsekejte a nasypte navrch.
Fotky receptu Slavnostní sherry krém:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!