Postup přípravy receptu Slavnostní srnčí hřbet:
Z oleje, mletého pepře a soli vyšleháme marinádu, ve které obalíme srnčí hřbet bez kosti a necháme přes noc v chladu odpočinout.
V pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj na plátky pokrájené a rozklepané maso a opékáme z každé strany asi 5 minut.
Uvaříme brambory, mírně vychladlé rozmačkáme a zamícháme do nich máslo a nakrájenou nadrobno jarní cibulku.
Listy baby salátu promícháme s citrónovou šťávou a panenským olejem.
Zakysanou smetanu smícháme s drobně nasekanou petrželkou, cibulkou a dochutíme mletým pepřem a solí.
Na talíř rozložíme brambory, na ně položíme tenké plátky nakrájeného srnčího hřbetu, talíř ozdobíme salátem a omáčkou ze zakysané smetany.