Postup přípravy receptu Slavnostní vepřová roláda (plněná mletým masem a párky) :
Vepřové maso z kýty rozklepeme na plát asi 30 x 30 cm (klepeme na mikroténu). Připravíme si náplň směs z mletého masa, ke kterému přidáme: sůl, pepř, vejce, cibulku nasekanou nadrobno a česnek utřený se solí.
Všechny suroviny promícháme a na plát vepřového masa navrstvíme asi do výše 1 cm, ale ne až do kraje, aby se směs nevytlačovala při svinování. Tenké párky poklademe do středu plátu do řady za sebe a srolujeme. Potom celou roládu ovážeme provázkem a na rozpáleném tuku orestujeme. Ještě chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Asi po půl hodině dáme do trouby a upečeme asi 15 minut do změknutí. Před ukončením pečení přidáme bujón Maggi pro vylepšení chuti šťávy.