6 plátků z dančí kýty
| 2,5 dcl suchého červeného vína
| 2 lžičky sójové omáčky
| 4 str. česneku
| 2 lžíce oleje
| 1 zakys. smetana
| 3 lžíce brusinkového kompotu
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Slavnostní zvěřina:
Šest plátků z dančí kýty naklepeme a naložíme do 2 dl červeného vína se dvěma lžičkami sójové omáčky, rozmačkanými 4 str. česneku a asi dvěma lžícemi oleje. Necháme odležet 1-2 dny. Pak rozehřejeme pánvičku, maso zprudka opečeme a podlijeme směsí. Dusíme pod pokličkou 30 min. za občasného promíchání.
Směs: do zbytku marinády přidáme ještě 1/2 dl vína, 1 zakys. smetanu, 3 lžíce brusinkového kompotu, sůl, pepř. Podáváme s americkými brambory. Maso nezapomeneme ozdobit brusinkami.
Fotky receptu Slavnostní zvěřina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!