Postup přípravy receptu Šlechtický dort:
Na těsto ušleháme ručním elektrickým šlehačem na středním stupni máslo, cukr, 1 vanilkový cukr a 3 PL rumu do pěny. Postupně po jednom přidáváme a zašleháváme vejce. Mouku smícháme s kypřícím práškem a pudingovým práškem a opatrně vmícháme do našlehané hmoty. Těsto vlijeme do dortové formy, jejíž dno jsme vyložili papírem na pečení. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180°C asi 30 minut. Na náplň svaříme za stálého míchání 250 ml smetany, moučkový cukr, vanilkový cukr, 3 PL rumu a polevu. Necháme vychladnout, nejlépe přes noc. Šleháme ručním elektrickým šlehačem ve vyšší nádobě společně se smeta-fixem do tuha.
Vychladlý korpus podélně rozřízneme, pokapeme 2 PL rumu a natřeme náplní. Vložíme na 30 minut do ledničky ztuhnout.
Na potření vyšleháme smetanu společně se smeta-fixem ručním elektrickým šlehačem do tuha. Potřeme povrch a okraje dortu a posypeme nastrouhanou čokoládou. Uchováme v lednici.