Použité suroviny receptu Šlehačková bábovka s karamelkami:
250 ml šlehačky
| 250 g hladké mouky
| 10 karamelek
| 1 prdop
| 1 citron /pomeranč/
| 1 vanilkový cukr
| 2 lžíce kakaa /skořice/
| 250 g cukru moučka
| 4 vejce
| na ozdobu čokoládová poleva
| tuk na vymazání
| trocha hrubé mouky
Postup přípravy receptu Šlehačková bábovka s karamelkami:
Žloutky s cukrem vyšleháme do světlé pěny. Přidáme smetanu, citronovou (pomerančovou) kůru i šťávu, vanilkový cukr a promícháme. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh.
Těsto rozdělíme na tři části. Jednu necháme bílou, druhou obarvíme kakaem (nebo ochutíme skořicí) a do třetí vmícháme nahrubo nastrouhané karamelky.
Formu vymažeme i vysypeme a střídavě naplníme těstem. Těsto uhladíme směrem od prostředka ke krajům.
Šlehačkovou bábovku s karamelkami pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 180°C. 10 minut před dokončením bábovku špejlí vyzkoušíme (jestli moc nelepí) a formu přikryjeme alobalem.
Bábovku necháme ve formě částečně vychladnout a pak ji vyklopíme. Zcela vychladlou bábovku přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Fotky receptu Šlehačková bábovka s karamelkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!