Použité suroviny receptu Šlehačková buchta s čokoládou:
1 l šlehačky
| 2 van. cukry
| 1 lžička instantní kávy
| 2 ztužovače šlehačky
| Těsto:
| 15 dkg pol. mouky
| 15 dkg cukru krupice
| 6 vajec
| Dle potřeby: máslo na vymazání plechu + mouka
| 200 g čokoládového krému-nutela
| 1/2 nastrouhané hořké čokolády
Postup přípravy receptu Šlehačková buchta s čokoládou:
Z bílků našleháme hustý sníh, postupně přidáme žloutky, cukr a pol. mouku. Dáme péct na vymazaný a vysypaný plech. Na horký piškot rozetřeme nutelu a necháme vychládnout. 1/2 l šlehačky, 1 ztužovač, 1 lžičku kávy a van. cukr vyšleháme. Kávovou šlehačku natřeme na piškot potřený nutelou. Další 1/2 l šlehačky, ztužovač a van. cukr vyšleháme a natřeme na kávovou vrstvu šlehačky. Nakonec moučník posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme na 2 hodinky uležet do lednice.