Postup přípravy receptu Šlehačková buchta s krémem a ovocem:
Vejce, cukr a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme mouku, prášek do pečiva a šlehačku a zpracujeme těsto. Vylijeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech a pečeme. Po upečení vytáhneme z trouby a dáme chladnout. Na vychladlou buchtu natřeme jahodovou nebo jinou marmeládu a dáme do chladna.
Mezitím si připravíme krém:
- šlehačku vyšleháme, přidáme jogurt a opatrně zamícháme, vmícháme cukr a odstavíme.
Podle návodu na obalu připravíme želatinu a až bude vlažná, vmícháme do ní tři lžíce krému a pořádně rozmícháme, poté vlijeme do zbytku krému a opatrně mícháme.
Krém vylijeme na korpus s marmeládou a ozdobíme ovocem ( kiwi, meruňky, mandarinky... co je libo).
Dáme do chladu zatuhnout, krájíme na kostky a podáváme.