Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.12. 2025
Dnes má svátek Vlasta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šlehačkové trojúhelníčky

fotka Šlehačkové trojúhelníčky
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Šlehačkové trojúhelníčky:

těsto  | 400 g hladké mouky  | 1 hera  | 1 kelímek smetany 12 %  | náplň 1  |  cukr  |  rum  |  žloutek  |  tvaroh  |  rozinky  | náplň 2 povidla  | náplň 3 marmeláda

Postup přípravy receptu Šlehačkové trojúhelníčky:

Heru, smetanu a mouku zpracujeme ve vláčné těsto. Mouky přidáváme podle potřeby. Těsto necháme chvíli odpočinout.
Poté těsto po částech rozválíme na středně silný plát a nařežeme na čtverečky. Ty pak plníme náplní podle naší chuti - tvaroh vymícháme se žloutky, cukrem, rumem a rozinkami. Nebo použijeme švestková či jiná povidla, marmeládu apod. Čtverečky šikmo přeložíme a pevně přimáčkneme, aby náplň nevytekla.
Šlehačkové trojúhelníčky pak přeneseme na plech a potíráme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme při 150 °C dozlatova.
Šlehačkové trojúhelníčky nejlépe chutnají za tepla, ale i studené jsou výborné.


Fotky receptu Šlehačkové trojúhelníčky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Šlehačkové trojúhelníčky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
    Náš tip


    Další tipy


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !