Postup přípravy receptu Šlehačkové želé:
Žloutky ušleháme společně s cukrem do husté pěny, pak přidáme mouku a jen zlehka vmícháme, nešleháme. Těsto nalejeme na klasický plech, který nejprve vymažeme a vysypeme moukou. Těsto stejnoměrně rozetřeme a vložíme do rozehřáté trouby a pěčeme až nám povrch zezlátne je to upečeno poměrně rychle. Korpus necháme vychladnout pak jej potřeme marmeládou a poklademe nahoru ovoce dle chuti. Pokud použijeme konzervované ovoce tak šťávu, která nám zůstane použijeme na přípravu galaretky. Půl litru šťávy nebo vody, které je třeba na 2 sáčky přivedeme k varu a pak vypneme. Potom vsypeme obsah sáčků a pořádně rozmícháme a necháme vychladnout tak dlouho, až začne galaretka tuhnout. Jakmile nám začne sulcovatět, vmícháme do ní vyšlehané šlehačky a pak to celé nalejeme na korpus s ovocem a necháme ztuhnout.